AKİDUAM WEBİNER 15 | İSTATİSTİKTE EN SIK YAPILAN 20 HATA | 23 Haziran 2021 Çarşamba 10:00

Değerli Akdeniz Üniversitesi Mensupları ve AKİDUAM takipçileri,

2021 webiner serisinin sonuncusu olan “İstatistikte En Sık Yapılan 20 Hata” webineri, AKİDUAM Müdür Yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Alanı İstatistik Danışmanı Öğr. Gör. Dr. Deniz ÖZEL tarafından 23 Haziran 2021 Çarşamba 10:00’da sunulacaktır. Katılım ücretsiz ve herkese açıktır. Sevdiklerinizi davet etmenizi temenni eder, sağlıklı günler dileriz.

WEBİNER 15 TOPLANTI LİNKİ

Webiner Hakkında:

İstatistik, doğru bir şekilde kullanılıp, doğru eğitimi almış kişilerce tüketildiğinde muhteşem bir güce ve öğreticiliğe sahip bir araçtır. İstatistik öğrenmeyi zorunluluk olarak görmek yerine, istatistiksel düşünmeyi daha iyi ve rasyonel düşünmemizi sağlayacak bir destekçi olarak görmeliyiz. Bu nedenle istatistikleri nasıl okumamız gerektiğini öğrenmeli ve algı yönetimine karşı uyanık olmalıyız. Çünkü istatistik, doğası gereği hatalı düşünceler oluşturmaya oldukça yatkın bir alandır. Sistemli bir düşünme becerisi gerektirir. Yanılsamalarımızı ne kadar bilir ve kabul edersek, bilişsel farkındalığımız o kadar yüksek olur, daha az hata yaparız.

İstatistiksel düşünmek bizim için neden bu kadar zor?

Çünkü kolaylıkla çağrışımsal olarak, kestirme yoldan, nedensel olarak düşünürüz.
Ancak istatistik, aynı anda birkaç şeyi birden düşünmeyi gerektirir.
Bu nedenle sezgilere şüpheyle yaklaşıp mümkün olan yerlerde hesaplamalara başvurmalıyız.

İstatistik konularını öğrenirken çoğu kişinin düştüğü hatalı düşünceleri bilmek, daha hızlı ve doğru bir öğrenme deneyimi sunacaktır. Bu webinerin amacı sıkça yapılan hatalardan yola çıkarak istatistiksel düşünce pratikleri yapmak ve istatistik okuryazarlığını artırmaktır.

İSTATİSTİKTE EN SIK YAPILAN 20 HATA

23 Haziran 2021 Çarşamba 10:00-11:30 Microsoft Teams Ekip Kodu: 9efnumz
Katılım ÜCRETSİZ ve HERKESE açıktır.

Konuşmacı
Öğr. Gör. Dr. Deniz ÖZEL – Akdeniz Üniversitesi İstatistik Danışmanlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müd. Yrd.

Moderatörler
Öğr. Gör. Dr. Ebru KAYA BAŞAR – Akdeniz Üniversitesi İstatistik Danışmanlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müd. Yrd.
Merve AYVALLI – Akdeniz Üniversitesi İstatistik Danışmanlık Uygulama ve Araştırma Merkezi

Öğr. Gör. Dr. Deniz ÖZEL Hakkında:

Doktora, AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Biyoistatistik ve Tıbbi Bilişim AD / TIP BİLİŞİMİ PR., 2010-2016
Yüksek Lisans, AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Biyoistatistik ve Tıbbi Bilişim AD / TIP BİLİŞİMİ PR., 2007-2010
Lisans, ANADOLU ÜNİVERSİTESİ, İŞLETME FAKÜLTESİ, İŞLETME PR. , 2006-2008
Ön Lisans, ANADOLU ÜNİVERSİTESİ, AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ, HALKLA İLİŞKİLER PR. , 2004-2006
Lisans, DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ, Fen Edebiyat Fakültesi, İstatistik, 2002-2006

Merkezimizi sosyal medyadan takip edebilir, geçmiş webiner kayıtlarını izleyebilirsiniz.

AKİDAUM Instagram

AKİDUAM YouTubeDeniz-Ozel-Webiner-2-724x1024.jpg